20 de desembre, 2021

Parlant amb en Ferran Farré, dels Amics del Parc del Reguer de Tornabous



1. Presentació

 Ferran Farré i Llanes, president de l’Associació Amics del Parc del Reguer de Tornabous. Tinc 53 anys i sóc el forner del poble. M’agrada gaudir de la natura i molt especialment dels ocells.




2. Història de la teva entitat. Àmbit d’actuació
L’Associació s’ha fundat aquest any, encara que es va iniciar fa uns dos anys quan vàrem proposar netejar i recuperar la zona dels pins del parc que estava molt descuidada i abandonada. El nostre àmbit d’actuació és el Reguer ja que el Canal d’Urgell passa a uns quants quilòmetres del nostre poble.

3. Com es troba la situació mediambiental al vostre àmbit d’actuació?
Actualment comencem a tenir el Parc del Reguer en bones condicions per poder gaudir de la natura, tot passejant en un entorn agradable, dintre del nostre municipi.

4. Quins són els objectius a curt i llarg termini?
A curt termini, aconseguir que el Parc del Reguer esdevingui un lloc agradable per gaudir de la natura adequant unes vies per poder passejar-hi. A llarg termini, l’objectiu és mantenir el que hem anat fent fins ara en el parc en condicions òptimes i anar incorporant noves idees per poder fer altres activitats sempre relacionades amb la natura (treballs conjunts amb l’escola del poble) i amb la salut (espai per passejar i fer activitats físiques especialment adreçat a la gent gran).

5. Participar a la xarxa d’entitats locals del Canal Viu és important? Per què?
Sempre és important tenir les diferents associacions dels pobles unides en defensa de la mateixa causa. La creació de la fitxa dels ocells i principalment el “manifest” són dos exemples de coses que una única associació no hauria pogut portar a terme. En les trobades en què hem assistit de la Xarxa Canal Viu , tot i que nosaltres acabem de començar, sempre en surts amb alguna cosa positiva: noves idees i també els problemes de les altres associacions i com els has solucionat i això sempre és positiu.

6. El voluntariat social en l’àmbit de la protecció de les banquetes, rius, reguers,... es troba en bona salut?
Tal com he dit, nosaltres acabem de néixer com associació i quan comences un nou projecte la gent col·labora més que quan ja fa temps que la cosa rutlla. De moment comptem amb un bon nombre de voluntaris per les tasques de neteja, manteniment i millora del parc i també col·laboradors que fan donatius que ens permeten adquirir material necessari per poder realitzar algunes d’aquestes tasques.

7. Vols afegir alguna cosa més?
Simplement, gràcies per l’acollida que hem tingut i que per molts anys puguem gaudir de la Xarxa Canal Viu

Gràcies a vosaltres


 

 


 

 


 



 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada