Aquest dissabte, organitzat per la Plataforma Canal Viu i el Grup de Recerca Aladrell es va fer una plantada d'Alzines al naixement de la primera sèquia del Canal d'Urgell al terme de Castellserà.
La plantació, forma part d'una repoblació de més d'un quilòmetre i mig amb lledoners i alzines.
La jornada reunia a membres de les onze entitats locals que formen la Xarxa de Canal Viu i veïns de Castellserà

La jornada va comptar també amb la presència de l'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol; el president i el director de la CGRCU Casa Canao, Amadeu Ros i Xavier Diaz; i el president de Canal Viu, Josep Maria Falip.

Aquest acte, és el primer d'un seguit d'accions per celebrar els cinc anys del naixement de la Plataforma Canal Viu en defensa de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell i entorn 2016-2021.

  ---------------------------------------------------
 

dimarts, 23 febrer 2021

Inicien el repoblament d'arbres al Canal d'Urgell amb una plantada d'Alzineres a la primera sèquia

Inicien el repoblament d'arbres al Canal d'Urgell amb una plantada d'Alzineres a la primera sèquia

La Plataforma Canal Viu i el Grup de Recerca Aladrell han realitzat, aquest cap de setmana, una plantada d'alzines al naixement de la primera sèquia del Canal d'Urgell, al terme municipal de Castellserà. Amb aquesta acció s'inicia la repoblació de més d'un quilòmetre i mig amb lledoners i alzines. L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, indica que accions com aquestes ajuden a que el canal sigui un element de territori, ja sigui pels agricultors com per l'àmbit turístic: "I sent conscients que la primera sèquia és molt important per la modernització i que cal modernitzar el canal per a que els joves agricultors tinguin més oportunitats al territori i s'hi puguin quedar, ha d'anar tot una mica casat amb el respecte cap al patrimoni que hi ha i les rutes pel costat del canal és una cosa important".

La jornada ha reunit a membres de les onze entitats locals que formen la Xarxa de Canal Viu i veïns de Castellserà. A part de Pujol, també hi va participar el president i el director de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell Casa Canal, Amadeu Ros; i el president de Canal Viu, Josep Maria Falip