10 d’octubre, 2019

Qué diuen els mitjans envers El dia de les Banquetes 2019

La Plataforma Canal Viu celebra el Dia de les Banquetes al Castell del Remei   Hi van participar unes 160 persones


Aquest diumenge, 6 d’octubre, unes 160 persones van participar al Castell del Remei del Dia de les Banquetes, organitzat per la Plataforma Canal Viu i la seva Xarxa d’Entitats Locals. La 3a edició va començar amb una plantació d’11 plataners a la 2a sèquia, per fer després una caminada fins a l’antiga Casella del Canal on va tenir lloc un esmorzar popular.Els Agents Rurals van alliberar tres xoriguers joves i també es va fer un homenatge als familiars dels antics Casellers, representats per 15 famílies. En aquest acte hi va participar el President de la Casa Canal, Amadeu Ros, i l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós.
Per finalitzar la jornada es va fer una visita guiada al Celler del Castell del Remei amb degustació dels seus vins.

https://www.balaguer.tv/dia-banquetes-castell-del-remei/?fbclid=IwAR2Qw-0CuQ3__H2GZnutN2Lpq1h9OJ1qyO7JuxnGVo_ukWXzoEC68F7pdPo ---------------------------------------------------------------

La Plataforma Canal Viu trasllada al Castell del Remei el Dia de les Banquetes


Els Agents Rurals alliveren exemplars joves de Xoriguer
Els Agents Rurals alliberen exemplars joves de Xoriguer
La Plataforma Canal Viu va desplegar un cop més la Xarxa d'Entitats Locals per commemorar la tercera edició del Dia de les Banquetes, una jornada que se celebra per tercer any consecutiu, amb la voluntat de divulgar aquests espais, com a patrimoni social i paisatgístic del territori.

Enguany la jornada va tenir lloc en la Colònia Agrícola del Castell del Remei, la que va ser residència i centre de desenvolupament de projectes de la família Girona, i un dels primers llocs a utilitzar l'aigua dels Canals d'Urgell, tant pels conreus com per la revolució industrial de l'època àlgica de la finca i els cellers que s'hi trobaven.

  
Els participants en el Dia de la Comarca planten plataners

Al voltant de cent seixanta persones van respondre a la convocatòria de la Plataforma Canal Viu, aquest diumenge, per tal de poder participar en la repoblació de plataners en la llera de la Segona Séquia dels Canals d'Urgell, que discorre pel terme de Penelles. Els participants es van desplaçar fins a una de les caselles dels vigilants que encara es conserven, on es va dur a terme un esmorzar. En aquest indret els Agents Rurals van alliberar tres exemplars joves de Xoriguer, un rapinyaire habitual en les comarques de Ponent.

El fet de celebrar la jornada de les banquetes a l'antiga casella, va permetre convidar als representants d'una quinzena de famílies que van viure en aquests habitatges disseminats al llarg del traçat dels Canals d'Urgell. Residència dels vigilants de la infraestructura, encarregats del manteniment i la seguretat, als que es va retre homenatge en la trobada, que va estar presidida per l'alcalde de Penelles, Eloi Bergós, i el president de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, Amadeu Ros.

La jornada de les banquetes va finalitzar amb una visita guiada al Celler del Castell del Remei.  

https://www.territoris.cat/articulo/societat/plataforma-canal-viu-trasllada-castell-remei-dia-banquetes/20191008123043059526.html?fbclid=IwAR0NQNrX_y76TN3z6FISdshSV6h2jwdeBg2FxE2apUZabf-AHEq_0olsEIU   
   
     --------------------------------------------------------------------   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada