25 de setembre, 2020

Voluntaris de Juneda i el Palau d'Anglesola participen en la campanya Let's clean up

 

Voluntaris de Juneda i el Palau d'Anglesola participen en la campanya Let's clean up EUROPE

En el marc de la iniciativa europea Let's Clean Up, el dissabte 19 i diumenge 20 vam realitzar dues jornades de  recollida de brossa.

La primera organitzada per la ADPN La Banqueta de Juneda al Salt Desfet,

 


 

 i la segona al Palau d'Anglesola organitzada per La Banqueta del Palau i Canal Viu


 
 

 

 

 

Tal com ho diu Territoris.cat

https://www.territoris.cat/articulo/garrigues/voluntaris-juneda-i-palau-dangesola-dediquen-diumenge-netejar-banquetes/20200921001835067657.html

És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius
Voluntaris de Juneda i del Palau d'Anglesola han participat en la campanya Let's clean up, una iniciativa promoguda per la Unió Europea, amb l'objectiu de fomentar entre la ciutadania la necessitat de dur a terme accions per recollir la brossa que es llança de manera incontrolada en l'entorn natural.

A les Garrigues,  una dotzena de voluntaris l’associació la Banqueta de Juneda, van dedicar el dissabte, a netejar un tram de cinc quilòmetres entre el pont de la Carretera de Torregrossa i el paratge dels Nou Salts. Durant la jornada es va recollir llaunes, plàstics, botelles de vidre i altres objectes curiosos com peces de roba o carregadors de mòbil, entre altres, tot plegat uns cent litres de deixalles.
Tot i estar satisfets amb l’acció realitzada, els voluntaris van lamentar, la quantitat de brossa retirada en espais que ja havien estat netejats en trobades desenvolupades aquest estiu.

D’altra banda, l’entitat organitzadora recorda que Juneda (i les Garrigues) es troba molt lluny  pel que fa al percentatge de recollida selectiva de residus que marca la directriu europea; i que, a sobre la taula hi ha  el polèmic projecte d’introduir residus urbans per al tractament de purins. Per tot això, celebra l’anunci fet fa unes setmanes pel Consell Comarcal d’apostar pel sistema de recollida porta a porta.

Pel que fa al Pla d'Urgell, l'activitat la van impulsar els col·lectius La Banqueta del Palau, Canal Viu, amb el suport de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, que van convocar als voluntaris en el pont de les Novelles, en la carretera de Linyola per netejar bona part del Parc que porta el mateix nom. Se'n van recollir una gran quantitat de deixalles de tota mena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada