15 d’octubre, 2018

DIA DE LES BANQUETES 2018 a Puigverd de Lleida


El diumenge 14 d’octubre la Plataforma Canal Viu juntament amb l’Associació L’Afany  i l’Ajuntament de Puigverd de Lleida,  vam celebrar el II Dia de les Banquetes, coincidint amb els actes de les Jornades Europees de Patrimoni.

La finalitat de l’acte és donar a conèixer el patrimoni natural i paisatgístic de les Banquetes, fer pedagogia i campanyes de sensibilització i participació ciutadana per tal de  poder adequar nous espais verds al territori, creant-hi petits boscos que potenciïn la regeneració natural de l’entorn i conèixer el patrimoni industrial i hidràulic del territori.

Els treballs s’han realitzat entorn a la Banqueta del Canal d’Urgell, en un terreny situat entre la Farinera i el Pantà de la Isla. Aquest espai està annex a un edifici que forma part del patrimoni industrial local; anys ençà era un molí fariner hidràulic  que emprava els salts del canal per la seva producció, construïda l’any 1902.

La jornada ha començat a les 08:00h amb dues caminades populars des de l’Ajuntament de Puigverd fins la Banqueta del Canal, i des de la Banqueta d’Artesa de Lleida fins la Farinera, on s’hi han plantat una trentena d’arbres, que els ha apadrinat diverses famílies i entitats del municipi amb la campanya “Apadrina un arbre”. Les espècies escollides han estat lledoners, saücs, freixes i moreres. Després s’ha fet un esmorzar popular, un taller d’anellament d’aus a càrrec de Mas de Melons i de l’ornitòleg Sergi Sales i l’alliberament d’un xoriguer a càrrec del centre de Recuperació de Vallcalent. També s’ha preparat una biblioteca mòbil i s’ha fet un taller de reconeixement del medi adreçat per als més menuts perquè coneguin la flora i la fauna de la zona.

L’acte ha tingut una participació de prop d'un centenar de persones.
Agraïm la col·laboració de SuperB  i  l'Agrupació Cultural La Femosa, ambdues d'Artesa de Lleida


 




























 totes les 200 imatges
 ;-)
  https://drive.google.com/open?id=1m_MgDkU5aERAQA4D-CVTuAtwizLOQxfa 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada