22 de juny, 2022

Jornada cultural a la Necròpolis d'Almenara, dissabte 25 de juny

 VISITA A LA NECRÒPOLIS D’ALMENARA AL MUNICIPI D’AGRAMUNT
CANAL VIU: JORNADES DEL MON IBER I EL CANAL D’URGELLAquest dissabte 25 de juny, amb la visita a la necròpolis d'Almenara, hem dut a terme la darrera de les quatre jornades "El Món Ibèric i el Canal d’Urgell" organitzades per la Xarxa d'Entitats Locals de la Plataforma Canal Viu.
A 2/4 de 10 unes 25 persones ens hem reunit al canal d'Urgell, prop del jaciment,on hem pogut veure elements per a la protecció de la fauna, i caminant ens hem dirigit cap a la necròpolis que es caracteritza pels seus túmuls plans, unes construccions funeràries de planta circular i poca alçada on s'hi han trobat urnes amb restes òssies.
L’Oscar i l’Andreu, arqueòlegs de l'empresa Iltirta Arqueologia ens han explicat els treballs realitzats fins ara i per on continuaran aquest mateix estiu amb el suport de l'ajuntament d'Agramunt.
Des de la Xarxa d’Entitats locals de la Plataforma Canal Viu  hem organitzat aquestes primeres jornades, amb la voluntat d’unir la riquesa patrimonial i cultural amb l’entorn de la futura Via Verda de les banquetes arbrades del Canal d’Urgell.
Les quatre jornades han estat molt ben valorades pels assistents. Treballem ja en unes segones pel proper any, doncs és molt el patrimoni per descobrir al voltant dels canals d'Urgell.
Gràcies

Aquest dissabte25 de juny, fem la quarta i ultima de les jornades del Món ibèric i el Canal d’Urgell.Ens trobarem a 2/4 de 10 al Canal d’Urgell a prop de la Necròpolis preibèrica  , i després anirem caminant fins al jaciment, situat al peu del vessant sud de la serra d’Almenara. Es tracta d’un exponent de les necròpolis de túmuls plans, unes construccions funeràries de planta arrodonida, on responsables de la empresa Iltirta Arqueologia ens donaran a conèixer els treballs de les darreres excavacions. La jornada té la col•laboració de l’ajuntament d’Agramunt.Des de la Xarxa d’Entitats locals de la Plataforma Canal Viu  hem organitzat aquestes primeres jornades, amb la voluntat d’unir la riquesa patrimonial i cultural amb l’entorn de la futura Via Verda de les banquetes arbrades del Canal d’Urgell.Amb aquesta visita, donem per concloses les jornades,i donada l’acceptació rebuda ja treballem per preparar unes segones jornades pel territori pel proper any, amb noves propostes que uneixin patrimoni i els Canals d’Urgell.
Recordem que cal inscripció prèvia al correu plataforma.canalviu@gmail.com
Gràcies

 


El lloc de trobada.. per dissabte a les 09:30                    

https://www.google.com/maps/place/41%C2%B044'30.4%22N+1%C2%B003'10.9%22E/@41.741783,1.0508393,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x5f59ebb9973b88ff!7e2!8m2!3d41.7417829!4d1.0530285

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada