31 de març, 2021

Caminada, roda de premsa i comunicat de la Plataforma Canal Viu envers els darrers crematoris i actes vandàlics a les nostres banquetes

 Avui al matí, dimecres 31 de març, amb un dia ben solejat i una temperatura primaveral, hem fet una caminada fins el lloc dels actes vandàlics de la crema d'uns 70 arbres de la banqueta de la 3a séquia al terme del Palau d'Anglesola.

 Hem fet una roda de premsa allí mateix i el nostre president, Josep Maria Falip, ha llegit el nostre comunicat de repulsa dels fets. Aquest comunicat es pot llegir a les acaballes de la pàgina.

Han assistit membres de la nostra Plataforma, així com de la Banqueta del Palau, dels Amics i amigues de la banqueta de Mollerussa, membres de la revista Cultural del Palau, Avenç del Palau, així com membres del Camí de Sant Jaume del Palau i també  una delegació del Castell del Remei. 

Han vingut membres de la premsa, Mollerussa.tv,   Diari Segre i L'Avenç del Palau

Gràcies a tots plegats per la Defensa de les Banquetes Arbrades del Canal d'Urgell i entorn 

 

Caminada

 

 


  

 

 

 i comunicat d'en Josep Maria Falip, president  de la Plataforma Canal Viu, envers els darrers crematoris i actes vandàlics a les nostres banquetes 

LA PLATAFORMA CANAL VIU

DENÚNCIA


EL VANDALISME A LES BANQUETES


Un dels elements més característics del paisatge de la Plana de Lleida són les llargues fileres d'arbres de les banquetes dels Canals d'Urgell, que a la vegada són el principal refugi d'una gran quantitat de fauna.


La Casa Canal i els Ajuntaments, juntament amb totes les entitats locals de la Plataforma Canal Viu treballem per aconseguir que les banquetes esdevinguin unes VIES VERDES que millorin l'entorn i la qualitat de vida de tots els habitants del territori.


Tenim especial cura en evitar qualsevol molèstia o perjudici a les finques de la vora dels canals, tant en les activitats que programem com en les actuacions de reforestació, escollint sempre les varietats d'arbres més adequades.


Malauradament, després de diversos incendis intencionats, d'alguns actes incívics com pintades a les caselles i de robatoris d'eines i també d'arbres acabats de plantar, constatem que hi ha algunes persones que no tenen altre objectiu que destrossar tot allò que està a la seva mà.


Per altra part, demanem a la Casa Canal i a les administracions local, comarcal i provincial que vetllin pel manteniment en bon estat de les banquetes, fet que minimitzaria els incendis i n'afavoriria el seu ús.


Des de la Plataforma Canal Viu no tolerarem l'incivisme perquè ens perjudica a tots. I denunciarem les vegades que faci falta qualsevol tipus de vandalisme.


El Palau d'Anglesola, 31 de març de 2021


Arbres cremats i acte d'avui 

https://drive.google.com/drive/folders/1kYuarOpFrfyJmLk_IF8AiFSlm4ddFXQy?usp=sharing

https://drive.google.com/drive/folders/1lZr2uMk7rRlSnjdw_-Do5s9Oz545RvPA?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada