17 de febrer, 2019

Que diuen els mitjans sobre la nostra assemblea

 https://player.vimeo.com/video/317702425?title=0&byline=0&portrait=0

 

 

La plataforma Canal Viu organitza la 3a Assemblea general a Bellvís

on 16 febrer 2019
Aquest dissabte Bellvís ha celebrat l’Assemblea General Anual que organitza la plataforma Canal Viu, formada per un grup de persones i entitats que treballen realitzant diferents accions per tal per tal de conservar el Patrimoni Paisatgístic que envolta el canal d’Urgell i les seves séquies.

En aquesta assemblea s’han exposat les accions que s’han dut a terme al llarg del passat 2018 així com les que hi ha previstes per aquest 2019, com és l’elaboració d’un projecte mediambiental que comptarà amb accions com la de replantar arbres a la zona del canal d’Urgell.

Des de la capital del Pla d’Urgell, l’Associació d’Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa van realitzar una jornada en la qual es van plantar un total de 150 arbres plataners a la zona de la Carrerada, així com també es va dur a terme la col·locació d’una tanca perimetral per tal de preservar la zona del Salt del Duran i evitar l’accés de vehicles que poguessin deteriorar l’entorn entre d’altres. És per això que des de l’Associació ja preveuen diferents accions que es desenvoluparan al llarg d’aquest 2019 i que permetran preservar i ampliar els espais naturals de la comarca.

Durant la jornada s’ha recordat a Núria Borràs, una de les persones més actives en defensar aquest entorn a les Borges Blanques, que va perdre la vida el passat 4 de febrer després de caure amb el seu vehicle al canal de Seròs. 

Informa: Alba Cases 

https://www.mollerussa.tv/la-plataforma-canal-viu-organitza-la-3a-assemblea-general-a-bellvis/

Pla del Canal d’Urgell per recuperar les banquetes

17/02/2019 a les 05:24
Elabora un projecte que inclourà replantar arbres || Segons Amadeu Ros, serà compatible amb la modernització del reg
El president de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Amadeu Ros, va anunciar ahir a Bellvís l’elaboració d’un projecte mediambiental de recuperació de les banquees que inclourà replantar arbres en aquelles zones on van ser arrancats així com la recuperació de les caselles del canal. La iniciativa, segons va afirmar Ros, serà compatible amb la modernització del reg. “Són dos projectes que han d’anar de la mà”, va remarcar. En aquests moments, l’entitat ha encarregat un estudi que estarà a punt d’aquí a uns quatre mesos i l’objectiu és que rebi subvencions per part de fons europeus.

https://www.segre.com/noticies/comarques/2019/02/17/pla_del_canal_urgell_per_recuperar_les_banquetes_68439_1091.html
 ---------------------------------------------------
https://twitter.com/canalviu/status/1096860475017572352?s=19
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada